1.06.2020 г., 9:29 ч.

Дъждът, в един момент 

  Поезия
427 2 3

Дъждът разсече времето на две
и ти си там в онази половина.
На сватбата си бе почти дете;
отгледа се, изучи се, издгна се.

 

Дъждът разсече времето на две -
в онази половина са децата ти.
Не ти принадлежат отдавна те;
големи са, в ръцете е съдбата им.

 

Дъждът разсече времето на две

и твоите роднини там останаха
крепяха те, навярно грешка бе,
но че помагаха бъди им благодарен.

 

Дъждът разсече времето на две
и като остров къщата откъсна.
Заплува към дълбокото дере
и няма кой с весла да я обръща.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??