16.02.2017 г., 22:31 ч.

Дълбоко в нас 

  Поезия » Друга
353 0 2

 

Дълбоко в нас  на топло се е свила,

дълбае ни душите като дървояд.

Сърцата за любов е вкаменила,

от всякъде ни дебне гладен лешояд.

Замрели! Не можем се отърси,

търпим товара и мълчим.

До вчера уж приятел а се муси,

живота си кога ще променим?

Дълбоко в нас човече е вродено,

народите не могат,  ние го търпим.

Какво? На нас нима е забранено,

свиваме се и мълчим, мълчим.

Дълбоко в нас  таи се няма сила,

потиснати! По робски все така вървим.

От кой да търсим днес закрила?

сами живота си ако не променим.

                                     В.Й. 16.02.2017г.

© Васил Йотов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам,сега-те откривам!!!Добър-човек си!!!
  • Прав си, Васко, промяната трябва да започне от самите нас. Поздрави!
Предложения
: ??:??