31.07.2006 г., 12:21 ч.

Дългът 

  Поезия
875 0 7
Вървят по магистралата си мравките...
Със бодра стъпка бързо маршируват.
Шпалир им правят чинно незабравките
и с корени нозете им целуват...

Чадър от сянка правят им тревичките,
да спрат за миг под тях да си починат...
Дългът по-силен е от тях самичките...
Ще легнат, щом телцата им изстинат...

И ден след ден, година след година
преселват се във други измерения...
Какво от туй...По-важно е че диша
светът, роден във нови поколения...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??