20.05.2019 г., 1:38 ч.  

Държава богата само на думи......... 

  Поезия
252 0 0

Богата държава, но само на думи,
на действия оскъдна и плаха като малко кутре,
депутати пълнят си джоба
хора гладуват и гледат към гроба,

 

няма спокойствие, няма живот
щом си робуван вовеки да пълниш чуждия джоб
майки се борят срещу студения свят
възпитават децата си, хора да станат.

 

Държава богата на пейзажна любов
поля широки, гори дълбоки,
но няма ги вече старите роботи
актуализираха версията да спечелят пари.

 

Вековна история  записана  в старите книги,
но без полза щом народа напуска

страната си славна, допускат мигранти и пъдят децата, майките плачат и нощем бодуват, 

 

старци умират от глад и забрава
помагат на внуци, с оскъдната пенсия,
но държава богата само на думи и
 пейзажна любов!

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??