16.11.2017 г., 22:56 ч.

Дърво без корен 

  Поезия » Философска
406 0 5

  Дърво без корен

 

Живее човек в чужбина, вече втора година,

а бяха заедно с любимата му двамина.

Като дърво без корен живее сега,

със спомена за Родината за някога!

 

За своите приятели за своята майка,

за живителната сила на родната земя!

Тук просто си живурка, не живее сам!

Работи, работи, а вечер е пред екрана голям,

гледа родните планини и поля,

Дунава,Тракия, Витоша, Рила и Стара планина!

В сърцето му – болка, много тъга за нея,

не се забравя любимата родна страна!

 

А тук работи, слугува на някакви хора,

със самочувствие голямо, не с Душа!

Поднася блюда на тези богати господа,

а те го гледат с насмешка една!

 

Като дървото, извадено от своята почва

и засадени на друга чужда земя,

То постепенно вехне, сякаш от тъга,

няма ги листата, клоните съхнат сега!

Дървото без корен на родна почва загива така!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??