1.09.2019 г., 11:03 ч.  

Дърво със спомени 

  Поезия
237 2 1

Ако има минал живот,
то вероятно била съм дърво.
Бор с остри черни игли.
Черен бор.
С леко криво стъбло,
устремено нагоре.
Със очи.
Стотици очи от окършени клони,
със втвърдена смола
от сълзи
с отпечатък от малка ръка
по втвърдените ми очи.
С дървояди
от спомени.

 

 

Публикувано в Литературен свят БРОЙ 140 СЕПТЕМВРИ 2021

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??