1 sept 2019, 11:03  

Дърво със спомени 

  Poesía
250 2 1

Ако има минал живот,
то вероятно била съм дърво.
Бор с остри черни игли.
Черен бор.
С леко криво стъбло,
устремено нагоре.
Със очи.
Стотици очи от окършени клони,
със втвърдена смола
от сълзи
с отпечатък от малка ръка
по втвърдените ми очи.
С дървояди
от спомени.

 

 

Публикувано в Литературен свят БРОЙ 140 СЕПТЕМВРИ 2021

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??