6.04.2024 г., 22:58 ч.

Е, няма пиле... 

  Поезия
71 0 0


Празник е! Прасенце се върти
на чеверме и хубаво ухае...
Всичко има, всичко - за пари.
Българинът може да мечтае.

Кебапчета, кюфтета, чудеса...
Пролетна фиеста ни залива.
Накрая даже има веселба,
която принизява до щастливост.

Има липси. Няма как. Процес.
Кокошки няма, печени в кутия.
Жалък калипетренски регрес.
Кокошки има, ама не от тия...

Народът е поставен на кантар,
по Шекспирски модел се съизмерва.
Едни желаят свински, Божи дар,
а други са опънати от нерви...

Какви кокошки в свинско общество?
Каква симфония щом има чалга?
Човекът се цени по облекло
и предпочита пиле, даже малко...
 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??