31.07.2020 г., 20:04 ч.

"Е" - то 

  Поезия
544 0 0


Лято е,
горещо е,
безтегловно и скучно е...
"Е"-то вкъщи,
все се мръщи,
всеки му е докривяло, бе,
досадно мрънкащо плямпало е.
Дребнавости, ограничения,
вземаш окончателни решения:
Край на тъпите лишения!
Ще има "е"
на нашето море!
"Е"-то, вече, морско е,
песъчливо и забавно е.
Бистра е водата,
гот-ска е играта.
Плуването е на воля,
стига да не блъснеш някой към прибоя.
Вълната е разбита 
на пекливите скали,
а челядта напита
под чадъри спи...
"Е"- то се събуди 
в час, след два,
множество от млади, луди,
огласиха плажа, чуваха се до града.
Шумно е,
тесничко си стана, бе,
айде, пак, обратно пътя...
Стига толкова море!
Няма "огуда" на "е",
все капризи...к'во ли ще?!
Да пробва "е"-то и на планина,
може, пък, да му е най-добре?!

              

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??