Претърсих всички томове дебели.
Рецептата за щастие те крият.
Едните със корици остарели.
Крехко злато - тяхната хартия.
Разказват притчи за земи далечни!
А и мислите ми там се скитат,
скитат сред гори, сред корита речни.
Най-бистрата водица да опитат,
а в горите търсят детелини:
Такива скъпи - с четири листа!
Ангели - небесни властелини,
усмихват им се с кротки личица!
Слънце горе сънно се протяга,
мечтите ми Нощта ще ги покрие.
И последното листо им пак избяга!
Вдън земята радостта се крие.
Къде ли ще я аз намеря?
А може и да е до мене вече!
Някой с нежни капки ме замеря -
Аз мечтая сред дъждовна вечер:
Радост да намеря в детелина,
артист да съм - с боя и рима!
Да нарисувам аз картина
И на платното ми да има
най-красива балерина:
А на лицето ù да e съзрима...
19.04.12
© Георги Всички права запазени