20.11.2014 г., 23:36 ч.

*** 

  Поезия » Хумористична
542 0 0

(вдъхновено и посветено на "Финдли" от Робърт Бърнс)

 

-          Пак проблемите с подутия стомах.

-          Стига си се тъпкал вече, да те еба и глупака!

-          Не ми говори така, старче, щото ще взема капака...

-          С някакъв си ръждясал капак, щеш ти да видиш моя крах? По-добре овари си още боб.

-          Искаш да кажеш, че на боба аз съм роб?

-          Казвам, каквото е вярно. За мисъл не ща и да чуя.

 *

 

-          Още една паница за доброто старо време.

-          Келеш си и ще носиш свойто бреме!

-          Ти още ли си тук бе, будала?!

-          Аз съм само в твоята глава.

*

 

-          Но стига глупости! Не чуваш ли пред нашата врата, някой чука сега?

-          В този късен час?

-          Ще чука, може би, още час.

-          Настоятелен ще да е тоя типаж.

-          Че дай да му отворим вече, ега!

-          Прав си, че боли ме мен глава.

-          Но навън е гъста мъгла!

-          Какво общо има това?

*

 

Пред тяхната врата

стояла сама –

вечността.

 

02.01.14г.

© Денис Метев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??