21.08.2017 г., 11:10 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
631 0 2

58

Понякога срещнеш на пътя познат

и се започне: „Помниш ли, брат?...“

Помня провали, успехи и грешки –

те подир мен като стражи вървят.

 

59

Дорде е мека глината се вае.

Така детето, докато играе,

на морал и съвест трябва да се учи,

и злина какво е, трябва то да знае.

 

60

Когато се бориш за своя изгода,

не слагай във своите речи народа,

защото той знае, че ти си продажен

и твоето плямпане просто е мода.

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??