58
Понякога срещнеш на пътя познат
и се започне: „Помниш ли, брат?...“
Помня провали, успехи и грешки –
те подир мен като стражи вървят.
59
Дорде е мека глината се вае.
Така детето, докато играе,
на морал и съвест трябва да се учи,
и злина какво е, трябва то да знае.
60
Когато се бориш за своя изгода,
не слагай във своите речи народа,
защото той знае, че ти си продажен
и твоето плямпане просто е мода.
© Румен Ченков All rights reserved.