20.01.2022 г., 12:58 ч.  

Един баща 

  Поезия
288 0 2

 

 

Един баща седи самотен,

седи и пие без сина си.

Плаче, че светът греховен

не спази този път реда си.

 

Един баща събрал е болка,

колкото не може да се носи.

Пие и се пита още колко

ще пие сам, ще пие без сина си.

 

Един баща ще пие сам во веки.

Макар да търси син във всеки,

седнал на самотната му маса,

не го намира. И ще пие, и ще носи....
 

© Елза Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Ирина! Когато преобладава емоцията, тя определено заглушава майсторството.
  • Много болка има тук. Вероятно стихът, чисто технически, би могъл да стане още по-въздействащ. 🌹
Предложения
: ??:??