25.04.2015 г., 20:24 ч.

Един ден ще съжаляваме... 

  Поезия » Философска
425 0 1

Един ден ще съжаляваме...


Високите ми  токчета са от година в гардероба,

но утре на работа съм от сутринта,

сгъната прилежно очаква роклята ми нова

но не и тази вечер няма да я облека…

 

Душата ми, така ù се танцува,

но приспивам я, знам, рано ще ставам

и погледът ми иска да флиртува

но може би след месеци на някоя забава…

 

Лято е, а работя без да спирам

и само в мислите ми се отнасям на брега…

Вместо боса по плажа да се разхождам с бира,

а покорно зад компютъра в офиса стоя…

 

И през прозореца тъй тъжно поглеждам,

липсват ми близките, приятелите, но кога,

да ги посетя, да намеря време да се срещнем,

те знаят – работя, ще ме разберат…

 

А хобито ми захвърлено във ъгъла тъжно стои,

голяма съм, ще ми прости, за него нямам време,

не съм ученичка, смешно е да мисля за мечти,

трябва да ме вълнуват корпоративни проблеми…


Знаете ли, зарязвам всичко сега и тука,

нима парите и работата са по-важни от мен?

Отивам на дискотека тази вечер и не ми пука,

още днес ще си резервирам почивка на море…

 

Взимам си отпуска от утре и отивам при близките…

Послушай ме, един ден ще искаш да върнеш времето назад,

ще съжаляваш, че от работа не си живял истински,

 

а не за заплата, колеги или че в офиса не си стоял!!!


24.04.2015

 

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, напълно съм съгласен, хубаво казано!
    Аз например често си правя бягства инкогнито...
    Ей така, за един ден дори! Поздрави, Радослава!
Предложения
: ??:??