22.12.2016 г., 7:21 ч.  

Един художник рисуваше графити... 

  Поезия » Хумористична
603 5 8

"...Това е история стара, стара,

стара като Париж и тя:

един художник по тротоара

рисуваше момиче с цветя..."

В.Ханчев - "Парижкият дъжд, възпят от една шарманка"

- - -

Не съм видял художника на Ханчев,

но друг един на живо пък видях.

Интелигентен, весел, с лик обрамчен

от дълга черна къдрава коса.

 

Покриваше една стена с графити.

Сюжети - от паноптикум почти.

И както без посока тъй се скитах,

сред зрителите аз се наредих.

 

Прекрасната царица Нефертити

кокетно си флиртуваше с  Родèн.

И бъбреха си кротко Чаплин, Хитлер

и футболистът Жан-Пиер Папен.

 

А малко по-нататък  пък  Бетовен -

със лъвската си грива, май сърдит,

поглеждаше към мъж един, огромен -

не друг, самият Херкулес  на вид.

 

Редуваха се явно нелогично,

познати образи и не по ред -

останала в историята личност;

до футболиста - редом и поет.

 

И както си вървяха тъй нещата,

агент от общината се яви.

Намръщено показа си книжата,

да се рисува строго забрани.

 

И акт на рисувача бе съставен,

за хулиган бе обявен дори.

И след това - художникът заставен

да махне лично своите творби.

 

И с някаква пръскачка старомодна,

напълнена с не знам какъв разтвор,

със цел, за тях уж много благородна,

почти приключи срамният позор.

 

А  следващото утро  пък  стената

красяха я прекрасните слова:

"Убичъм  Мимъ!", "доло цесекато!“

Ми радост за очите е това!...

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??