Стоя и мисля в мрака.
Свещта спокойно мига.
За всичко що мечтая,
един живот не стига.
Ти искаш да обичаш.
Единствен да си само.
Все нещо не изричаш,
все нещичко остава.
Ти даваш мило - драго,
но кой ли го признава?
И кой ли го засяга,
че ти си изоставен?
Защо да не оставиш,
което си постигнал.
Дали ти ще успееш,
как времето ще стигне ?
Във този свят огромен,
къде е твойто място ?
Годините се ронят,
остава си неясно.
Животът свойте тaйни,
тъй лесно не си дава.
И колкото да търсиш,
все нещичко остава........
Стоя и мисля в мрака.
Свещта ВСЕ ОЩЕ мига.
"За всичко що мечтая,
един живот не стига......."
© Пепа Деличева Всички права запазени