19.02.2024 г., 20:00 ч.

Един красив и само мой Живот 

  Поезия
136 2 2

ЕДИН КРАСИВ И САМО МОЙ ЖИВОТ

 

... аз повече заникъде не бързам – със бъдещото време съм на "ти",

и, ако някой каже, че съм мързел, е сто процента прав – или почти,

във всичките си минали животи, тъй както и във този мой живот,

съм карал все на бързи обороти! – и никога на четвърт оборот,

дали със светла книжица на скута, в гора ли със светулчици безброй,

 

аз благославям всякоя минута! – дошла за съзерцателен покой,

във възрастта на смислената старост, далеч от лудналите си лета,

простил съм злоби, суети и ярост – и болките на този свят чета,

не съм мъдрец като Мевляна Руми, че да редя към бъдещето брод –

живях, щастлив с летящите си думи, един красив и само мой живот!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??