12.03.2013 г., 22:45 ч.

Един поет в реалността 

  Поезия » Любовна
1138 0 5

Къде да те скрия, любими?

И как да избягам от теб?

Нанизах те в толкова рими. 

Вградих те във всеки куплет.

Разгърна ли страница даже

от този изписан тефтер,

теб виждам - застанал на стража,

изправил се горд офицер,

как браниш с меч първото място.

Съсичаш в борбата мъже,

с които се чувствах прекрасно...

А с тебе? А с тебе - въобще!

Но ето те тук, в тази книга -

изправил глава като лъв,

уверен че зрънце ми стига

за теб да обърна светът.

О, стига ми много по-малко!

Да беше до мен. Но не си...

 

Единствено в стихове жалки

все още обичаш ме ти.

© Васка Мадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??