28.04.2011 г., 11:47 ч.

Един завет 

  Поезия » Философска
469 0 0

ЕДИН ЗАВЕТ

 

 

Печатът стар

     е велик олтар;

червен и бял –

     велик идеал…

Вехтият завет

     за мъдър свет -

заветът прастар

     на звезден колар

ще вдигне завчас

     народната свяст

и озарено небето

     ще промени битието…

Битието – нерадо и тежко,

     ще стане човешко…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??