19.02.2010 г., 11:31 ч.

Единица 

  Поезия » Философска
474 0 2

ЕДИНИЦА

 

Ако си малка единица

сред чифтове числа и бройки,

защо да тръгваш с единица,

с която да си пишеш двойка?

 

Тъй сбор бе сторила, сестрице,

аритметическа реалност,

а теб ти трябва единица,

да стигнеш с нея плюс безкрайност!

 

Или пък... стой си единица,

ако Учителят въб тебе

ти казва, че си за шестица

и че такава си потребна!

 

                                         Мадрид, 2005 г.

© Петя Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??