Feb 19, 2010, 11:31 AM

Единица 

  Poetry » Phylosophy
475 0 2

ЕДИНИЦА

 

Ако си малка единица

сред чифтове числа и бройки,

защо да тръгваш с единица,

с която да си пишеш двойка?

 

Тъй сбор бе сторила, сестрице,

аритметическа реалност,

а теб ти трябва единица,

да стигнеш с нея плюс безкрайност!

 

Или пък... стой си единица,

ако Учителят въб тебе

ти казва, че си за шестица

и че такава си потребна!

 

                                         Мадрид, 2005 г.

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??