16.01.2011 г., 17:28 ч.

Единственото 

  Поезия » Гражданска
388 0 1

 

„... Животът непрекъснато се движи от болка в радост –

и отново в болка, от една безкрайност – в друга.“

 

 

След всичко,

което се каза,

премисли,

оспори,

осмисли...

днес в мен

говори

единствено

болката.

Тя гори.

Тя е винаги с мен.

 

Тя е болка за хората,

моите,

за коварно избитите.

И за живите мъртви

сега.

За скръбта!

 

Тя е болка

за Нея, за Майката –

безвъзвратно загубена.

Дом, скъп мой дом –

ти, загиваща моя родино!

 

 

                                                          Иван Бързаков, Сан Франциско, януари 1981

 

 

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??