12.02.2013 г., 11:18 ч.  

Една друга приказка 

  Поезия
565 0 20

Не взех от морето в онзи ден есенен

нито песен на чайки, нито мирис на сол.

Не събирах рапани и водорасли унесено.

Не се вихрих на плажа в луд рокендрол.

 

И не въздъхнах след двамата влюбени,

които водата  загряха до пара.

Чак до тук бях дошла. Нямах време за губене -

още ден или час... и щях да съм стара.

 

Затова не събирах загар от морето,

нито погледи мъжки люлях на гърдите си.

Не говорих на рибите - това общо взето

е безсмислено. Ако щете ги питайте...

 

... Още час или два и ще свърши магията...

но във шепа си скрих песъчинка невидима.

Що за приказка!? - ще си кажете вие.

Ами не зная... оттогава съм мидичка.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??