10.03.2007 г., 10:40 ч.

Една дума... 

  Поезия
1063 0 5
Да се срути Кулата от вечност...
достатъчна е дума една,
Бог от теб да се извърне,
да помръкне деня...
нощта в храм да се превърне...
Сърцето... мрака да прегърне!!!

Изгрева на прах да се разпадне...
достатъчна е дума една,
в безкрая, вечност да гори...
и една сълза лицето да раздира...
да молиш за прошка деня...
а болката в душата да не спира!!!

Да бягаш от реалността безлика
достатъчна е дума една,
да дириш утеха в мъртви звезди...
за ласка последна,Богове да убиваш...
да копнееш сред безумни Вселени,
там където Самота е твоето име...
... заради което умираш!!!

Достатъчна е дума една...
моето име...
с което Бог дари ме...
и с което уби ме...
... Самота!!!


© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??