4.05.2019 г., 23:13 ч.

Една е Тя 

  Поезия » Философска, Строги форми
549 3 6

ЕДНА Е ТЯ

 

Истината е една –

неслучайно е жена.

Често се облича Тя

в цветни рокли най-различни

и със стъпки непривични

обикаля по света.

Ала хората, пленени

от одеждите ѝ тленни,

не прозират същността

и делят се на ята.

Всяко ято претендира,

че едничко само то

знае всичко за всемира

и ответа на „Защо?“.

 

А Истината е една,

облечена в различна дреха,

за слепия е Тя злина,

а пък за зрящия – утеха;

за глупавия е тормоз,

за мъдрия –  велик въпрос,

въпрос без отговор и смисъл,

за който никой не е писал.

А Истината е една –

с одежда нова или стара;

и нейде в нея е олтара

на ледената светлина.

В прекрасни рокли Тя се скрива,

ала без тях е по-красива.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??