12.04.2019 г., 11:31 ч.

Една идея 

  Поезия » Друга
308 2 2

Загнездена е в мен идея,

че аз за живите живея.

Раздавам аз и добротата

на всяка календарна дата.

Готов съм всекиму да кажа

"Здравей!" и тъй да го откажа

от лоши мисли във главата:

да не заключва си бравата

на портата си вън на двора-

да влизат само добри хора.

Готов на всеки да помогна,

аз егото си да надмогна

и във душата ми да никне

любов, и който в ней надникне

да схване моята идея,

че аз за друго не живея...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??