Apr 12, 2019, 11:31 AM

Една идея 

  Poetry » Other
311 2 2

Загнездена е в мен идея,

че аз за живите живея.

Раздавам аз и добротата

на всяка календарна дата.

Готов съм всекиму да кажа

"Здравей!" и тъй да го откажа

от лоши мисли във главата:

да не заключва си бравата

на портата си вън на двора-

да влизат само добри хора.

Готов на всеки да помогна,

аз егото си да надмогна

и във душата ми да никне

любов, и който в ней надникне

да схване моята идея,

че аз за друго не живея...

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??