21.11.2007 г., 17:10 ч.

Една измислица 

  Поезия » Любовна
561 0 2
 

Измислям те бавно, черта по черта,
съчинявам всеки поглед и жест.
Слагам в очите любовна тъга,
сътворявам те мой да си днес.

Поставям в устните ти мойто име,
мълчано като съкровена тайна.
В мислите дълбая като с късче лед,
образ на една любов безкрайна.

Вплитам във ума ти моя глас,
като спомен от несбъдната мечта.
Ранени, чувствата под чужда власт,
вещаят времето за любовта.

Рисувам във сърцето ти прекрасно,
като на лист се ражда цветна обичта.
Зная, някой ден ще ме боли ужасно,
измислена от мен е любовта.
 
 

© Стела Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно е С много обич
  • Стела, стиха ти е повече от прекрасен! Толкова красиво си го написала, толкова нежност лъха от него...и идеята много много ми допадна!!!
    Бих ти дала по-висока оценка от шестица, но за съжаление няма такава...
    Поздрав, миличка!!!
Предложения
: ??:??