12.03.2023 г., 9:00 ч.

Една жена 

  Поезия
583 2 1

Една жена, обичана, мечтана

Е дом за всеки сбъднал своя сън.

Една жена до болка пожелана,

Превръща в трепет всеки силен мъж.

 

Една жена е цялата Вселена...

Луна, звезди, копнеж и синева.

Една жена е топлата постеля...

Уют, харизма, въздух и вода.

 

Една жена е вихър и стихия...

Попътен вятър, огнена зора.

Понякога вълшебство и магия,

Понякога прозрачна тишина.

 

Една жена е цялата безкрайност,

Загадъчност и тайна на света.

Една жена, красива и омайна –

Любима, майка, баба, дъщеря.

 

Една жена, а толкова вълнение...

Изпълва с обич, грижа, светлина.

За нея няма път и измерение,

Единствена и волна по душа.

 

Една жена е сладко изкушение,

Погалиш ли я с вопъла си мил.

Преливаща от страст и вдъхновение...

С дъха си свой обзема те за миг.

 

Една жена във лоното човешко

Зачева и дарява със живот.

Една жена е смисъл и надежда,

Опора, вяра, нужда и Любов.

 

                        L.st.zl   08.03.2023г.

© Камелия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??