3.08.2007 г., 9:12 ч.

ЕДНА ЛУНА, ЕДНА ВИНА ... 

  Поезия
720 0 8
 Роди се Слънцето - червено
 и нараненото небе
 в родилна болка изсветля.
Звездите бяха капки кръв -
Луната ги събра във шепи
и се стопи от светлина...
А аз, безсънна от вина,
във унес името ти шепна.
Във тази нощ великолепна,
предадох всичко на страстта,
на грях, прастар като света,
за първи път, и за последен...
    .................................
... настъпилата тишина
прободе гларус бял със писък.
И тръгна слънцето от Изток
да изживее своя ден...

© Невяна Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??