28.08.2009 г., 15:59 ч.

Една нощ 

  Поезия
717 0 10

Бързи стъпки по тихата улица...
Бягахме  бързо ръка за ръка...
Откривахме ласките в тъмното,
в тъмното пламна страстта.
Нежно целуваше скулите ми...
С устни попивах дъха...
Тайно се молех за чудо -
молех се: "Никога!" -
да не свършва нощта.
Сякаш нарочно обаче...
Пламна в червено реката.
Душата ми горко заплака -
като бедно сираче,
когато ми пусна ръката...
Не видях красотата... на реката,
блестяща в позлата...
Видях как блесна за кратко...
по бузата ти... сълзата.
Заплаках.

© Виктория Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??