17.03.2016 г., 17:52 ч.

Eдна от 10-те божи заповеди 

  Поезия » Философска
432 0 5

Една от 10-те божи заповеди

 

И тя гласи, Човече, не убивай!

Убийството е акт презрян!

На Пъкъла в катрана не отивай!

Не ставай палач и тиран!

 

Животът е единствен и безценен..

Не споря с никой за това!

И сто пъти да правиме молебен,

не ще събудим мъртвата глава!

 

А хората един друг се избиват.

Написано е в "Стария завет"!

И с кръв войните ни заливат

и жертвите човешки с безчет!

 

За жалост много хора се избиха,

къде от ярост и къде от страх,

насилниците им се настаниха,

на техните местенца, вместо тях!

 

Най-често щом ти скършат интереса

или от завист, за много пари,

загубилите в любовта, и в стреса,

за нищо се убиваме дори!

 

Не знам убиеца какъв човек е!?

Спокойно ли те гледа във очи?

Съдбата му не знам дали е лека

и съвестта му вечно ли мълчи!

   29.04.2015г. София

 

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Има по-лоши неща от това да извършиш убийство. Едно от тях е масово да насаждаш лош вкус." Ст. Гъмов
  • Така и правя!
  • Не съм тръгнал да си присвоявам света, а само да изкажа едно свое мнение!
  • Не знам , но тази заповед за мен е важна! Разбира се не само тя!Привет!
  • Поздрав! Много убийци се навъдиха! Имат ли съвест?...
Предложения
: ??:??