30.09.2016 г., 16:39 ч.

Една от 10-те Божи заповеди наруших... 

  Поезия
384 2 1

Една от 10-те Божи заповеди наруших...

 

Една от 10-те Божи заповеди съм нарушила,

че чужд мъж била съм пожелала,

но защо Бог да ни срещне решил е,

като срещата ни е безвъзвратно закъсняла...

 

Да може би не е най-правилното нещо,

че те обикнах и почувствах всичко това,

но нима Господ е по-малко грешен,

щом въпреки нашата съпротивата ни събра...

 

Защо когато се опитахме с теб да се разделим,

и правехме всичко, за да се забравим,

Бог не ни помогна да не ни боли,

нито в миналото любовта си да оставим...

 

Защо когато с тебе се отбягвахме,

съдбата нарочно с теб пътя ни пресичаше,

защо се сънувахме, когато се забравяхме,

защо не ни помогна да спрем да се обичаме...

 

Защо не измисли начин как да те намразя,

защо не ти помогна за мен да не мислиш,

защото когато за хиляден път от теб се отказах,

не спираше сърцето ми с теб да е да иска...

 

Разделени - не съм жива аз, нито ти,

цял живот опитваме се да сме добри и праведни...

Но когато Бог сам заповедта си наруши,

по-голям грях е да му се противопоставяме...


19.08.2016

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ние,човеците имаме голямата привилегия да бъдем грешници.Грешим и получаваме Опрощение.Възползвай се!
    Усмивка!Поздрав!
Предложения
: ??:??