Една тежка любов
Там когато ме остави,
Кога моето сърце разби,
Когато приятел срещу приятеля изправи,
Заради теб приятелството се разби.
Щом заради теб приятелите си оставих
и чувства им нараних.
Срещу семейство се аз изправих, тях също нараних,
За да бъдеш ти добре и любовта ти твоя да заслужа.
И след всичко, що направих, те видях
Как сърцето ми разбиваш,
Как заради друг от мене си отиваш.
Всичко изоставих зарад тебе,
Останах без приятели, семейство и любов,
А ти за благодарност сърцето ми разби.
И така живях със спомена за тебе,
Нови приятели намерих, милото семейство ми прости,
Ала любов нова аз не усетих -
Любов, подобна на тази, що чувствах аз към теб.
© Емил Обрешков Всички права запазени