12.07.2014 г., 23:29 ч.

Една забравена любов 

  Поезия » Любовна
521 0 3

Една забравена любов почука по сърцето ми.

-Не те очаквах ,но отвори и влез!

Пустее още старото ти място.

Не ща да знам причината ,

която те накара да се върнеш.

За мен е важно,че отново

ми напомняш себе си,

а яростта на морските вълни

 е вплетена в косите ти,

ухаещи на водорасли.

За мен е важно,че следите ти

все още са вдълбани

във отъпкания сняг на „Богориди”

и че „Върни ми любовта”на Константин Казански

бе музикалният ни зов,

оповестеният копнеж в душата ми.

Любов,ти беше моят празник!

Празнувахме в таванската ти стая,

в салоните на „Златна котва” и „Казиното”

на морската градина в рая,

и в ложата на театъра и киното.

Недей да ме изпълваш

с горчивата роса на закъснели сълзи.

Ти остаря,любов,аз безнадеждно побелях.

Не,не,кажи ми какво те прихвана?!

Ами така ще разплачеш и мене!

Ако се гмурнем в океана от време

там някъде между дъното

и повърхността сме ние.Там ще се намерим

и там ще се открием.

Хубаво е,че дойде.сега.

Не те упреквам за нищо,

защото както смъртта е част от живота,

така и раздялата е част от тебе,любов.

Благодарна съм,че  сътворихме

едно  евангелие във  завета  на живота.

Забравена любов почука по сърцето ми...

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Привет,скъпи ми Елице и ти Никола!Благодаря ви за споделената ми гледна точка и за милите слова!Ваша сестра по перо Диана.
  • "Заобравена любов почука на сърцето ми..."
    Често пъти и това става! Добре написано,диана!Харесах и оценявам!
    Поздравление от мен и хубав ден!
  • Раздялата е част от любовта!
    Мъдрост си казала, Загора!
    Споделям.
Предложения
: ??:??