11.01.2024 г., 11:21 ч.

Еднакви пристанища 

  Поезия » Пейзажна
92 2 0

Няма еднакви пристанища.
Няма еднакви брегове.
Има – еднакви параходи.
Има – еднакви дъждове.
Иначе дните си приличат
понякога до сутринта.
А понякога до гредата
изплувала на повърхността.
Възрастта си крие годините
зад борда на своите тържества.
Но единствено само делфините
са чували за това.
Колко са дълги нощите?
И колко е кратка смъртта?
Между гредата, която изплува.
И Хоризонта на повърхността.

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??