11.05.2015 г., 18:05 ч.

Едничка дума 

  Поезия » Гражданска
401 1 0

Едничка дума

 

Едничка дума трябва на човека,

криле да му поникнат и да полети,

в живота да намери вярната пътека

и да постигне смелите мечти.

 

Едничка дума на приятел верен,

да ти помогне винаги готов.

Дори животът да е тежък, черен –

кураж да дава с искрена любов.

 

Зарежда те таз дума, стимулира,

обнадеждава те в начален старт,

политаш тъй, че чак дъхът ти спира,

към новия мечтан, прекрасен свят.

 

Но има друга дума с острие, което

душата наранява дълбоко и без жал.

И как боли, как кърви сърцето,

пронизано от острия кинжал!

 

Това е дума, пълна със отрова,

със завист, злоба и със клевета.

Това е дума на всичко готова –

да те оплюе и смачка в калта.

 

Не се поддавай на такива думи!

Ти по-далече от злобари стой!

Не вярвай на ласкателства и глуми,

 не вярвай на лъжливия покой!

 

Повярвай в себе си и истината свята!

Повярвай в силата на любовта!

В една едничка дума на земята

повярвай, щом казана е от приятел тя!

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??