13.12.2017 г., 23:56 ч.  

Едно дете 

  Поезия » Друга
275 1 1

 

 

Мечтаеше в самота едно дете,

търсейки сред книгите покой,

Принцът Малък да го поведе

за ръка към приключения безброй.

Искаше да препуска с бързо конче,

на кръста си с препасана катана.

Вятърът косите му да роши

без среща с приятелска измяна.

Волно да препускат двама

сред мустангите с Винету,

а след това да си отдъхнат

на масата с краля Артур,

чай отпивайки с Мари Ко Сан

на път към мелница на рицар,

от хората останал неразбран.

Рисуваше очите на Анабел Ли

и залези, обагрени от кръв.

За хората с осъдени души  

в среща с Дявола научи пръв.   

Срещнатата глупост да осмива,

се поучи от войника Швейк,

с рубаите на Омар Хайям заспиваше

и думи на мъдрец запомни навеки:

- Не опитвай да разбираш нормалните,

защото живееш в техния свят. 

Взирай се в очите на онези – специалните

и проумей дали живеят в по-богат свят!

 

Защото времето разпръсква

спомените хорски като плява

и в бъдещето от човека

абсолютно нищо не остава. 

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??