6.11.2010 г., 13:16 ч.

Едно дълго нощно пътуване 

  Поезия » Бели стихове
940 0 5

 

 
 

Мълчание, извиращо от тревожна тишина,
а вълнението преди това се пръсна в суматоха,
огледалата пъдят сега действителността,
в която шикозността пристъпва боса.
Дъждът се стича с една-единствената прямота,
в която времето е заспало пак на поста
и привидението излиза с обещание от преди това,
като изплуващо видение от дупка в космоса.
Светлината пък се е размечтала съвсем сама,
докато упоената тъга отдавна спи в коша
и там, където луната е ощавена от едната си страна,
от там изгрява слънцето с маска лоша,
защото събужданията му са отдавна преразказани,
а просрочията са си наивни доста,
за да го има случващото се от преди с яснота,
а то всъщност е едно дълго нощно пътуване...

 

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??