13.01.2011 г., 23:49 ч.

Едно момиче и едно момче 

  Поезия » Любовна
722 0 0

Едно момче обичаше момиче
и дълго той за нея пита...
в градината поникнало кокиче,
в сърцето пък - красива маргарита!

Това момче, макар и смело,
то чувствата си криеше в завеса
и страх сърцето бе обзело,
нима обичаше една принцеса?

Момчето се превърна в мъж,
момичето пък в хубава жена,
мъжът ще помни есенния дъжд
на своята единствена звезда.

Но там, в безкрайните надежди,
мъжът отново е дете
и хващат се в прегръдки нежни
едно момиче и едно момче!

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??