21.07.2010 г., 21:05 ч.

Eдно парченце от сърцето 

  Поезия » Любовна
725 0 9

Eдно парченце от сърцето ми е празно -

опитвах се да го запълня със какво ли не.

С прераждане на чувства незагаснали,

с изчезващ бряг и люлка на море.

 

Едно парченце от сърцето ми пустее,

безсмислено като безвремие...

Там вятър мъртъв скелета си вее,

по-страшен и от мрака на подземие.

 

Едно парченце от сърцето ми е глухо.

А бе убежище за теб, любов единствена,

но днес ечи с гласа на болка куха,

бушуваща сред ледовете девствени.

 

Едно парченце от сърцето ми те чака.

На теб го дадох, пазя го и днес...

Горчиво в него  вчера те оплаках,

а  те целувах в моя сън нощес...

 

 

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??