21.03.2013 г., 8:35 ч.  

Едно се моля: - Нека да е светлина! 

  Поезия » Философска
405 0 3

Едно се моля:
- Нека да е светлина!



Любовта е щастие и мъка,
но те моля: с нея се сроди!
Захвърли стрелите си и лъка!
Не води безсмислени войни!

Нека във сърцето завибрира
пак вълшебен и безкраен зов,
във живота вечен на всемира -
да познаеш пристан и любов.

Любовта и в тихата забрава
пак говори ти чрез вечността,
тя познава ревност и забава,
никога не спори с мъдростта.

Чуди се светът, недоумява,
че си често мрачен и сърдит;
все заблудите след теб остават:
смисълът обаче - неоткрит.

Молим се в душите си с надежда,
(космосът над нас да натежи),
в рая Любовта да ни отвежда,
умовете ни да просветли.

 

.................................................................

До мен си ти! До теб съм аз!
А пътя накъде ще ни отвежда?
Спокойни сме, щом има в нас -
любов сияйна, вяра и надежда!


 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??