30.06.2015 г., 19:17 ч.

Eднопосочен билет... 

  Поезия » Философска
361 0 4

Eднопосочен билет...

 

Нощта сакрални тайни смутно крие,

легенди и предания реди-

среднощен вихър-бродник късен- вие,

раздират мрака падащи звезди...

 

Над нас виси Безкраят на Вселената

и може би самият Бог дори,

в подобна нощ Земята е заченала

Животът ни от звездните искри...

 

А после и до днес като безродници

живеем с първородни грехове,

строим безумно храмове и гробници-

погребваме в тях даже богове!...

 

Столетия не можем да узнаем:

Как тъй сме на Планетата си в плен?...

И все мечтаем смътно за Безкрая-

за вечност, за безсмъртие... Без тлен...

 

... Но все остава нещо не разбрано-

защо, щом палим свещи с пиетет

на Бога, той отпуснал ни е само:

Еднопосочен- за Животът тук- билет!...

 

Коста Качев,

30.06.2015.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??