15.08.2018 г., 6:59 ч.

Еднопосочен билет 

  Поезия
344 1 5

   ONE-WAY TICKET !!!

 

Вечер, бар, цигарен дим,

животът ми без капка грим

прелиствам с мрачно настроение

и търся в чашата спасение.

 

Проклинам си съдбата клета,

с` сърце разбито на парчета.

За мен ти си вече износена дреха.

-Отивам!

                 При друга ще търся утеха.

 

Твоите плитки от снопове житни

и долините ти свежи и китни....

твоят релеф, красив и вълшебен,

за мен е вече съвсем непотребен.

 

Какво ли не правих, какво ли не сторих,

в живота си с колко неща се преборих?

Самолетът на пистата  след  малко излита,

душата ми бедна по света ще се скита.

 

Ще търся надежда в чужди прегръдки

ще пия  любов на мънички глътки,

защото беше към мен безпощадна,

аз всичко ти дадох, а ти все бе жадна.

 

И искаше още, и още, ..........

-Ето ме, виж! Сега полунощ е,

питието изпих и фаса догаря,

СБОГОМ МИЛА МОЯ.... България!

 

авт. Весо:  14.01.2017г.

заглавието е по идея на Росен Макаев

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??