Ежедневие
О, днеска ще е слънчев ден.
И есента ни прави" чудо".
От туй с добро съм зареден
и затова се радвам лудо!
Най-често тук през есента,
отгоре слънцето не грее,
в мъглата е обвит света
и вятъра студа си вее.
А когато ливне дъжд
и дойде времето проклето,
тъга те хване изведнъж
не щеш гората и полето
Тогава си усамотен
и чакаш милости от "горе".
Едва изкарваш този ден
и ти е празно на сърцето!
А случи ли се такъв ден.
Един от циганското лято!
Самия ти си възроден
и те дарява най- богато!
16.10.2017г. София
© Христо Славов Всички права запазени