10.01.2014 г., 11:25 ч.

Еклектика 

  Поезия » Философска
371 0 1

 

 

                                                        „След всяка сълза има усмивка” - поговорка

 

 

 

 

Велика е първата

човешка сълза -

библейска  капка,

океан от сълзи сътворила.

 

Усмивката първа

е грейнало чудо -

звезда от усмивки родила.

 

Без усмивка

сълзата е

солена  вода,

без сълза

усмивката звук е

и мимика,

защото неделими -

споени и уязвими

са части на  вечна еклектика.

 

Не от кал,

от сълзи и от смях

е направен човека.

Два полюса на вечния дух.

 

Дори да тече

по вените кръв,

когато смехът

и сълзата изчезнат,

човекът уж жив е,

но всъщност е мъртъв.

От безчовечие

е труп зъзнещ.

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??