11.09.2023 г., 9:29 ч.

Екстрасенсът от Варна 

  Поезия
190 4 1

ЕКСТРАСЕНСЪТ ОТ ВАРНА

 

Аз цял живот съм плакал без сълзи, денят ми се превръща в лична драма,

щом зърна хромав просяк да пълзи – и да си мъкне чашката към храма,

щом подаде ми тъжната Жена на гробището късче топла пица,

щом веят украински знамена дебилите! – над Дунав и Марица!

Щом в парка на момченце с колело му падне омазнената верига,

щом келнерът ме гледа адски зло, бакшишът му е малко – и не стига,

 

щом в автобуса някой стар тъпак изплюе се под мръсната седалка,

щом си помисля – вечният бедняк! – без ремарке е всяка катафалка,

щом призори зора се зазорѝ – а все така не чезне нийде мракът,

щом всичко е пари, пари, пари! – и всякъде от мен жълтици чакат.

До днес ни с едного не съм бил лош! – в безмълвните си римни обиколки.

Готов съм да платя – до сетен грош! – и да спестя ужасните ви болки.

 

10 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 13, 10 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??