21.06.2008 г., 13:31 ч.

Ела! 

  Поезия » Любовна
822 0 10
 

Ела!

 

Галена от морския бриз... Край кораба стар...

Нежна, със седефени устни...

Поглед отправям все към онзи фар,

с надежда от там някой да дойде...

... и за него те да са вкусни...

 

Ела! За теб ще бъда мида бяла,

с черупка сребриста... Сладко ще ти шептя...

Едва бисери и сълзи проляла...

Своята перла ще ти родя...

 

Ще дойдеш... Душата ми е струна нежна...

А тялото ми - гъвкав лък...

Соната дари ми вълшебна...!

Ти свири... аз ще слушам без дъх!

 

В косите ми тюркоазени,

на морска сирена... Или в мойта раковина...

Остави сърцето си, и моето... там ще бъдат предпазени...

Чак докато не дойде залезът, докато не си замина...

 

До тогава край шелфа лазурен...

На моя бряг остани!

От приливите и отливите обрулен...

Дори и Любовта при нас, ако искаш, покани...

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??