21.03.2023 г., 21:46 ч.

Ела ми стихче 

  Поезия
314 2 3

 

Хайде ела ми стихче на ушето,
че Слънцето доведе пролетта.
Да разбудиш в моята душа детето,
през очите детски, по - пъстър е света.

С палитра от цветовете на дъгата,
рисува Слънцето по поляни и гори,
събужда То с Любов от сън душата,
грейват ни в очите надежди и мечти.

И всичко е по детски леко,
обгърне ли ни пролетната Светлина,
прелетните птици от далеко
завърнат ли се, даряват ни крила.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми!
  • Стих-предвестник на пролетта, но няма да цитирам нататък ,..
    '' И всичко е по детски леко...''
  • Леко и пролетно! Детето в нас усеща хубавите неща...
Предложения
: ??:??